Parteneri în proiect

Alianța VALOR este formată din participanți și un număr mare de parteneri asociați acestora din Italia, Grecia, Germania, România, Spania, Cipru și Turcia, cum ar fi parcurile regionale, naționale și europene (ca țintă-cheie pe piața forței de muncă), instituții de învățământ superior, întreprinderile și părțile interesate relevante, inclusiv autoritățile regionale și naționale și organizațiile umbrelă.

P1

PNGSL

ENTE PARCO NAZIONALE DEL GRAN SASSO E MONTI DELLA LAGA

ITALIA

P2

NECCA

ORGANISMOS FYSIKOU PERIVALLONTOS & KLIMATIKIS ALLAGIS

GRECIA

P3

NSWMN

NATURPARK SCHWARZWALD MITTE/NORD E.V.

GERMANIA

P4

UTH

PANEPISTIMIO THESSALIAS

GRECIA

P5

USV

UNIVERSITATEA STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA

ROMÂNIA

P6

MAKRO

MAKRO YONETIM GELISTIRME DANISMANLIK LTD. STI.

CURCAN

P7

CTFC

CONSORCI CENTRE DE CIENCIA I TECNOLOGIA FORESTAL DE CATALUNYA

SPANIA

P8

SYNTHESIS

SYNTHESIS CENTER FOR RESEARCH AND EDUCATION LTD.

CIPRU

P9

INTEGRA

INTEGRA FILDER E.V.

GERMANIA


undefined Click on a partner, from the table above, for further information.


PNGSL

undefined

Parcul Național Gran Sasso e Monti della Laga dezvoltă activități care urmăresc să garanteze și să promoveze conservarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural natural al zonei. Aceste activități sunt realizate printr-o interacțiune permanentă cu comunitățile locale pentru a face conservarea un obiectiv comun. Principalele sectoare de activitate ale parcurilor sunt gestionarea și protejarea patrimoniului animal și vegetal, promovarea cercetării științifice în colaborare cu organismele de cercetare, dezvoltarea acțiunilor pentru îmbunătățirea durabilă a mediului. Parcul desfășoară proiecte strategice pentru reintroducerea, monitorizarea și protecția mamiferelor mari, precum și cercetări ample pentru a sprijini conservarea speciilor minore, în special a celor de interes comunitar, în acest scop implementand in calitate de coordonator sau partener mai multe proiecte finanțate de UE. PNGSL este format dintr-o arie de sud (Gran Sasso) și una de nord (Laga Monti), caracterizate în mod diferit de creste stâncoase, vârfuri, pădure și pajiști, folosite pentru creșterea animalelor, pentru producția de castane si de lemn de foc, precum și pentru activități recreative montane (în principal drumeții). Majoritatea suprafetei parcului este deținuta în mod privat de locuitori și de comunitățile care dețin mai ales pășuni și cea mai mare parte a pădurilor.

P1-PNGLS este coordonatorul VALOR Knowledge Alliance.

www.gransassolagapark.it


NECCA

Agenția Națională de Mediu și Schimbări Climatice (NECCA), fondată prin lege în 2002, este o entitate juridică, fără scop lucrativ, de drept public, guvernată de dreptul privat, care operează sub supravegherea directă a Ministerului Elen al Mediului și Energiei. Scopul său este protejarea și gestionarea Parcului Național Olimp și a zonei sale de jurisdicție, precum și gestionarea Rezervației Biosferei Muntelui Olimp.
Zona de jurisdicție a Agenției Naționale Mediu și Schimbări Climatice, la momentul înființării acesteia, era de aproximativ 23.500 ha, cu zonare desemnată (A ‘, B’ & C ‘Zonele de protecție), privind gradarea protecției și activitățile vizitatorilor și locuitorilor. Potrivit unei noi legi, votată în 2018, zona de responsabilitate a agenției a fost aproape triplată și astăzi se ridică la aproximativ 70.000 ha, cu adăugarea a încă patru site-uri protejate NATURA 2000.
Agenția Națională de Mediu și Schimbări Climatice este situată în Litochoro (Prefectura Pieria), la poalele Muntelui Olimp. Zona jurisdicției sale se întinde pe șase municipalități și trei unități regionale. În prezent, personalul este format din 15 membri care sunt guvernați de un consiliu de administrație format din 7 membri, format din reprezentanți ai autorităților și organizațiilor relevante (departamente forestiere, municipalități locale, unități regionale, ministere, ONG-uri, Comunitatea științifică etc.).
Principalele domenii de activitate ale agenției includ, dar nu se limitează la: a) implementarea acțiunilor și planurilor de management în Parcul Național și Rezervația Biosferei, precum și în întreaga zonă de jurisdicție b) implementarea programelor de monitorizare axate pe specii importante, habitate etc., c) sensibilizarea comunitatilor locale și livrarea de programe de educație de mediu, d) supravegherea și patrularea ariei protejate, e) furnizarea de informații atât pentru vizitatori, cât și pentru comunitatea locală, f) furnizarea de avize (pozitive și / sau negative) pentru orice lucrare sau activitate care se desfășoară în interiorul sau în apropierea zonei protejate și are nevoie de autorizare de mediu.
Proiectele de construcție, precum căile, podurile, obținerea de venituri din diferite surse (introducerea accesului platit, ghidul turistic, furnizarea etichetei de calitate etc.) și, desigur, aderarea la proiecte de finantare nationale sau europene, sunt responsabilități secundare, dar foarte importante pentru sustenabilitatea agenției, în viitor.


NSWMN

undefined

Păduri extinse, văi deschise, o istorie bogată: Pentru a păstra și dezvolta cu atenție peisajul cultural Pădurea Neagră, care a crescut de-a lungul secolelor, Parcul Natural Pădurea Neagră Central / Nord a fost fondat în 2000. Scopul său este de a păstra unicitatea și frumusețea peisajului și, în același timp, promovarea ofertelor pentru turism care să ofere natură naturală. Parcul natural are structura juridică a unei societăți încorporate și este condus de un membru al comisiei forestiere regionale. Membrii societății sunt cele 106 de comunități locale situate în parcul natural, 7 autorități ale districtului rural și 2 consilii orașe, precum și o serie întreagă de asociații și persoane fizice.

Cei trei piloni ai parcului natural funcționează

Protejând natura și făcând-o tangibilă
Ca zonă majoră de conservare, una dintre principalele sarcini ale parcului natural este protejarea naturii și a peisajului din Pădurea Neagră și, în același timp, să-l facă tangibil pentru oameni. Prin urmare, parcul natural sprijină măsuri de protecție și îngrijire activă, precum și programe care introduc copii, adolescenți și adulți în natură.

Experimentează activ parcul natural
Parcul natural este un paradis pentru toți cei care doresc să experimenteze activ Pădurea Neagră. Un obiectiv al activității parcului natural este, prin urmare, crearea unei infrastructuri moderne și prietenoase cu natura. O varietate de drumeții și trasee tematice diferite și certificate, variate excursii cu bicicleta montană și trasee ciclice, trasee de aventură pentru copii și puncte de vedere unice caracterizează parcul natural.

Marketing regional – conservarea peisajului cultural
Peisajul cultural din parcul natural este modelat de fermierii din Pădurea Neagră, care se asigură că se păstrează peisajul tipic, schimbarea dintre pădure și zonele deschise.

www.naturparkschwarzwald.de


UTH

UNIVERSITY OF THESSALY (UTH), cu 37 de departamente și 8 facultăți, este o universitate cu identitate proprie și cu o poziție proeminentă în sistemul nostru educațional național. Universitatea din Tesalia oferă programe de licență și postuniversitare și module extrașcolare în domenii specifice de cercetare și de afaceri, pentru peste 43000 de studenți. Principala misiune a Universității din Tesalia este promovarea cunoștințelor științifice prin cercetare și contribuția la dezvoltarea culturală și economică a comunității locale și a societății mai largi. Este cunoscut pentru performanțele sale excelente de cercetare și realizările științifice deosebite, în conformitate cu Standardele internaționale.

www.uth.gr


USV

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (USV) se remarcă ca instituție de cercetare de învățământ superior de renume din nord-estul României. USV promovează și susține crearea și diseminarea cunoștințelor prin activități de educație și instruire de calitate, cercetare și inovare, dezvoltare umană și antreprenoriat. Acțiunile sunt susținute de conducerea universității și implementate de personalul academic al diferitelor facultăți ale universității. O imagine de ansamblu a facultăților noastre poate fi găsită pe http://www.usv.ro/index.php/ro Programele de doctorat acoperă 14 domenii științifice. Centrele de cercetare ale USV sunt orientate către cercetare aplicată. USV promovează diversitatea culturală prin deschiderea internațională care vizează consolidarea integrării prin colaborare cu universități din intreaga lume. USV depune eforturi pentru a aborda o strategie de internaționalizare holistică cuprinzând diferite tipuri de cooperare academică. USV își asumă rolul cercetării științifice, dezvoltării și inovării în știință și tehnologie, arte și litere, adaptandu-se la schimbările strategice care au loc la nivel național și internațional. În acest context național și internațional, USV se află în mijlocul unor transformări puternice ale percepției, mentalității, pentru a reconsidera importanța cercetării științifice în dezvoltarea instituțională și implicarea în dezvoltarea socio-economică regională. USV este o instituție europeană dinamică care participă la diferite proiecte internaționale care se concentrează pe cercetare și inovare, utilizarea eficientă și integrarea resurselor locale, crearea de rețele și infrastructuri pentru a sprijini comunitatea locală și dezvoltarea unor specialiști de înaltă calificare și dedicat. În contextul integrării în rețeaua europeană de învățământ superior și cercetare științifică, internaționalizarea este una dintre prioritățile noastre.


CTFC

Centrul de Știință și Tehnologie Forestieră din Catalunya (CTFC), cu sediul în Solsona (Lleida), a fost inițial fondat de Consiliul Județean Solsonès și Universitatea din Lleida. Mai târziu, au fost încorporate Consiliul Provincial al Lleida, Fundația pentru Cercetare și Inovare, Guvernul Cataloniei, Universitatea Autonomus din Barcelona, ​​Consiliul Provincial Barcelona și Consiliul Local al orașului Solsona. CTFC este un consorțiu public atașat administrației Guvernului Cataloniei și depinde de departamentul responsabil cu pădurile. Face parte din centrele de cercetare catalane (CERCA) și este un agent TECNIO acreditat de Guvernul Cataloniei (dezvoltator de tehnologie publică). Misiunea CTFC este de a contribui la modernizarea și competitivitatea sectorului forestier, de a promova dezvoltarea rurală și de a încuraja managementul durabil al mediului prin excelență în cercetarea și transferul de cunoștințe și tehnologie către societate, cu scopul final de a deveni o referință centru la nivel național și internațional.

Pentru a realiza acest lucru, suntem organizați pe trei programe: gestionarea multifuncțională a pădurilor, dinamica peisajului și biodiversitatea și guvernanța și bioeconomia.

Cercetările efectuate în cadrul acestor programe sunt axate pe aspecte cheie, cum ar fi echilibrul funcțiilor de mediu, adaptarea la schimbările climatice sau competitivitatea de-a lungul lanțurilor de valoare. O parte din activitatea desfășurată în cadrul programelor este transferată societății de către compania FBS.

http://www.ctfc.cat/en


INTEGRA

undefined

INTEGRA e.V. este o organizație pentru imigranți cu sediul în Stuttgart și Filderstadt în Germania. INTEGRA lucrează cu imigranți cu origine turcă, mediteraneană, arabă și africană și cu refugiați care vin în Germania. INTEGRA e.V. oferă activități sociale pentru integrare, servicii educaționale, cursuri de limbi străine, seminarii de formare profesională, proiecte de mediu, dezvoltare rezistentă și durabilă, patrimoniu cultural și protejarea competențelor și cunoștințelor culturale, programe de participare socială, ateliere de pregătire specială și consiliere personală și îndrumare pentru îmbunătățirea angajabilității. INTEGRA lucrează direct cu alte instituții administrative și sociale din regiunile Stuttgart și Filderstadt, estein legatura stransa cu părțile interesate și factorii de decizie publici, este membră a mai multor consilii și comitete de integrare și servește ca consilier în dezvoltarea politicilor publice. INTEGRA formează, de asemenea, educatori, formatori și multiplicatori sociali, dar și politici. INTEGRA conduce un centru de învățare propriu și se ocupa de comunitatea în Filderstadt.


Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Αρέσει σε %d bloggers: