Descrierea proiectului

VALOR înseamnă «Valorizarea tehnicilor agricole tradiționale pentru o agricultură rezistentă și durabilă». Este un proiect co-finanțat prin programul Erasmus+ Knowledge Alliance care se derulează în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2022.

Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea de acțiuni concrete pentru a acoperi cerințele sectoriale care apar în toate țările europene în care patrimoniul natural are un nivel economic puternic, bine și strategic reprezentat de partenerii și țările din proiect, care se confruntă în mod eficient cu provocarea de a proteja biodiversitatea și tradițiile culturale și, în același timp, de a promova progresul socio-economic al comunităților în cauză.

Obiectivul specific al proiectului VALOR este de a promova implementarea unui model educațional compatibil care să aibă ca rezultat programe de învățământ inovatoare pentru a sprijini calitatea și tradițiile care protejeaza producția agricolă, ca activitate de bază care contribuie la reziliență și sustenabilitate.

«Proiectul VALOR va dezvolta un cadru de competență al programelor de studii corespunzătoare profilurilor ocupaționale conforme cu cerințele NQF și ECVET.»

«Programele de pregătire vor oferi calificare pentru:

Expert în sistemul agricol rezilient (ca curriculum de educație pentru formatori), «»Manager in domeniul agriculturii reziliente și sustenabile»».

Fermier conștient de sustenabilitate, care sprijină fermierii/noi fermieri care își îmbunătățesc abilitățile de a păstra, valorifica și promova identitățile și economiile tradiționale locale, «»Tehnician în domeniul agriculturii reziliente și sustenabile»».»


Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Αρέσει σε %d bloggers: